Љубов и Секс

Дива или романтична? Вашата омилена поза открива тајни за Вас

Дива или романтична? Вашата омилена поза открива тајни за Вас

Вашата омилена поза во сексот може да каже многу за вас без воопшто да сте свесни за тоа.

Вака откриваме што всушност кажува за вас вашата омилена поза во сексот, меѓу најомилените пози се генерално мисионерска, каубојка, кучешка, лажица и стоечки.

Мисионерска

Оваа поза ја сакаат жените кои секогаш одат на сигурно. Тоа може да значи и дека им недостасува самодоверба во креветот. Од друга страна, мажите кои ја сакаат оваа поза, всушност сакаат да држат се под контрола и го сакаат чувството на блискост.

Каубојка

Во овој случај жената е „горе“, а се тврди дека оваа поза ја сакаат жените кои се доминантни. Кај жените оваа поза ја крева самодовербата, додека кај мажите е спротивно и најмногу ја сакаат оние кои сакаат да им угодуваат на жените.

Кучешка

Ова значи дека секогаш сте подготвени за акција и возбуда, меѓутоа, мажите на кои им се допаѓа оваа поза не го претпочитаат чувството на блискост и сериозна врска, додека жените сакаат да му удоволат на партнерот.

Лажица

Идеална поза за романтичарите. Блискоста и интимата ви се многу важни, а жените кои ја сакаат оваа поза се опуштени и сензуални во секојдневниот живот.

Стоечки

Ако сте полни со авантуристички дух, тогаш веројатно сакате да водите љубов стоејќи. Мажите на кои им се допаѓа ова се претежно харизматични и директни, склони кон експериментирање, додека жените се многу енергични и постојано бараат нешто ново.

извор:попара.мк