Промотер

Димитар Митровски успеа да направи „Balkan Fusion“ (ВИДЕО)

Димитар Митровски успеа да направи „Balkan Fusion“ (ВИДЕО)

Младиот македонски виртуоз на хармоника Димитар Митровски има нова музичка тема и за неа нов видеоспот.Се работи за инструменталната тема „Balkan Fusion“, која како шпо кажува и самиот наслов е своевиден спој на повеќе правци и стилови: класика, џез… во кои е вткен стилизираниот фолклор на балканските народи. Интересна фузија која звучи единствено, за која музиката ја напишал самиот Димитар Митровски, а ранжманот е заеднички со Кирил Стојчевски. 

Сето тоа е снимено во студиото „Гимел“, додека на темата свират – Хармоника: Димитар Митровски, Пиано: Кирил Стојчевски, Бас гитара: Коста Стевановски и Ударни инструменти: Трајче Ивановски.

Видеото го изработил познатиот Тома Влашевски-Кубата во неговото “КУБА ВИДЕО”.

„Голема благодарност до сопствениците на КАМАРИТЕ кои несебично ни овозможија видеото да го снимиме во кафе-барот. Благодарност и до ЛИНКЕСТИ кој ни помогнаа околу гардеробата што ја носиме на видеото. Поздрав и до најстариот и најоргиналниот шанкер во Битола – СОКЛЕ и сите кои на било кој начин ни помогнаа видеото да изгледа вака како сто изгледа“ – напишал авторот во постот под видеото на Јутјуб, кое можете да го погледнете во продолжение.