Љубов и Секс

Десет работи кои жените ги прават кога сакаат да имаат интимен однос

Десет работи кои жените ги прават кога сакаат да имаат интимен однос

Подготовката пред „акција“ им е исклучително важна на жените бидејќи сакаат сè да биде совршено.

Дури и најсигурните жени знаат да се вознемират и почувствуваат несигурно кога станува збор за состанок на кој знаат дека би можело да дојде до интимност и секс. Факт е дека жените многу се грижат за изгледот, па водат сметка сè да биде совршено дури и во креветот.

Што повеќето жени најчесто прават пред секс?

– се депилираат, бидејќи сакаат да изгледаат беспрекорно

– ги лакираат ноктите на нозете, за да изгледаат уште подобро

– малку се во паника, секогаш постои страв да не направат нешто погрешно

– бираат секси долна облека

– со часови се мислат што да облечат, ова особено важи за жените кои не живеат со партнерот

– размислуваат дали да понесат презервативи

– се допишуваат со пријателките

– прават ментална листа во главата што треба да понесат за утрото потоа, во случај да преспијат кај него

– од силна возбуда забораваат важни работи

– пијат алкохол, верувале или не жените се често нервозни пред состанок па се опуштаат со чаша вино.