Живот и Стил

Депресијата има 28 симптоми, овие четири се најважни

Депресијата има 28 симптоми, овие четири се најважни

Од 28 различни симптоми на депресија, четири се најважни.

Некои симптоми на депресија се многу посуштински за состојбата од другите.

Една важна студија откри дека овие 4 се најважни:

1. Тажно расположение.

2. Губење на енергија.

3. Намален интерес за живот или задоволство.

4. Проблеми со концентрацијата.

извор:kurir.mk