Лице в Лице

Дарио Панковски: „Јас сум тој што ја кажува суровата вистина, работите не одат на добро“ (ВИДЕО)

Дарио Панковски: „Јас сум тој што ја кажува суровата вистина, работите не одат на добро“ (ВИДЕО)

Иако веројатно првата помисла на споменувањето на  пејачот Дарио Панковски е дека одамна се повлече од македонската музичка сцена сепак, тој и понатаму е активен на ова поле.

Пејачот ретко медиумски се експонира, а во јавноста е присутен само тогаш кога има да пренесе важна порака со суштинско значење.

Тој е еден од ретките македонски музички поп ветерани, познат како пејач, а уште повеќе и самиот како автор, кој можеби твори полека, песна по песна, една-две во годината, но како по правило, се’ што ќе напише или станува хит или останува евергрин.

Со таква намена беше и неговото гостување во естрадниот магазин „Бекстејџ“ по повод неговата најнова песна ,,Какви се овие времиња”. Дарио во интервјуто за ТВ магазинот од зад сцената посочи: ,„Јас сум тој што ја кажува вистината. Работите не одат на добро“.

Целото интервју погледнете го во продолжение.

Останати вести од Лице в Лице