Љубов и Секс

Дали знаете што е сексуална збалуда?

Дали знаете што е сексуална збалуда?

Секоја жена барем еднаш во животот се нашла во ситуација да биде љубезна, но во целост неромантична кон некој маж што веднаш тргнува во контранапад и отворено флертува со неа.

Мажите секој знак на наклонетост од страна на припадничките на поубавиот пол го третираат како флер, вклучувајќи ја и најобичната љубезност.

Со еволуцијата, мажите освен што добиле поголем мозок и поубав изглед добиле и некои проблеми. На пример, секој женски знак на внимание тие го доживуваат сексуално, а се со цел да не им побегне можноста за репродукција, велат експертите за врски.

Секако, секоја жена барем еднаш во животот се нашла во ситуација да биде љубезна, но во целост неромантична кон некој маж што веднаш тргнува во контранапад и отворено флертува со неа.

Дури 90 отсто од жените се нашле во таква ситуација, а феноменот добил и соодветно име – сексуална заблуда.

Според норвешките психолози, тука клучна улога има еволуцијата, а клучна е потребата да не се случи пропуст – ако жената навистина флертува, постои можност мажот со неа да добие деца и понатаму да ги пренесе сопствените гени.

Од друга страна, жените сексуалниот интерес го перцепираат мошне послабо, повторно поради еволуцијата, затоа што ако налета на погрешен маж и остане сама со детето додека тие бараат нови жени, тие ризикуваат сами да го одгледуваат детето без помош од мжаот. Покрај тоа, секогаш постои можност да налета некој подобар маж.

извор:нетпрес.мк