Љубов и Секс

Дали знаете кое време од денот е најдобро за водење љубов?

Дали знаете кое време од денот е најдобро за водење љубов?

Освен што дава неописливо чувство на задоволство, сексот е многу здрав за човечкото тело, но дали некогаш сте се запрашале кое време од денот е најдобро за водење љубов?

Многу луѓе сакаат да го практикуваат веднаш наутро, некои се ноќни типови, но според порталот „Healthy“ најдобро време за тоа е околу 15 часот.

Хормоните играат голема улога во сексот, а во текот на денот ги достигнуваат своите подеми и падови. Излегува дека својот врв го достигнуваат околу 15 часот. Синхронизирањето на вашите хормони со партнерот може да доведе до уште попријатен секс, вели експертот за хормони Алиса Вити.

За жените, тоа е време кога сè уште имаат многу кортизол хормон кој носи енергија за секс, а мажите имаат намалено ниво на тестостерон што ги прави емотивно поприсутни за време на сексот.

За мажите добро е и наутро

Вити вели дека клучот за задоволувачки секс е партнерите да најдат начин да ја искористат својата хормонална самосвест за попаметно да планираат подобар секс.

Сепак, според Вити, добро време за секс е и утрото бидејќи тогаш нивото на тестостерон кај мажите е највисоко. „Мажите се повеќе заинтересирани да иницираат секс во овој период и се поспособни за подобри сексуални перформанси“, заклучува Вити.

 

Фото: Попара.мк