Живот и Стил

Дали ве чеша лева рака- што значи коа ќе не зачеша некој дел од телото

Дали ве чеша лева рака- што значи коа ќе не зачеша некој дел од телото

Во народот се раширени многу верувања за тоа што значи кога некој дел од телото ќе ви затрепери. Прочитајте кое е значењето кога ќе ве почеша одреден дел од телото.

Доколку ве чеша:

Темето на главата – значи добивка или дека ќе добиете син

Задниот дел од вратот – некоја личност ќе ви донесе дарови

Темето на главата од десна страна -ќе судите за некој

Темето на главата од лева страна – ќе имате весел провод

Челото – до вас ќе пристигнат лоши вести

Десно уво – ќе слушнете добра вест

Лево уво – ќе слушнете лоша вест

Брада – ќе го сретнете стариот пријател

Десна дланка – ќе давате пари

Лева дланка – ќе добиете пари

Стомак – ќе бидете почестени од некого

Десно колено – во куќата ќе најдете богатство

Лево колено – нешто лошо ќе ви се случи

Десна Пета – радост и добри вести

Лева пета – некој ќе ви приговара

Десен табан – ќе одите на пат

Лев табан – очекувајте големо богатство

Доколку ви „заигра“/затрепери:

Челото измеѓу очите – ќе одите на пат

Горниот дел од десното уво – очекувајте борба и караници

Горниот дел од левото уво – ќе добиете добра вест

Десната веѓа – вашите деца ќе напредуваат

Левата веѓа – среќа и благосостојба

Двете веѓи – очекувајте веселба

Десно око – се што ќе посакате тоа ќе ви се и оствари

Лево око – ќе доживеете почитување

Горниот капак на десното око – веселба во семејството

Долниот капак на десното око – ќе склопите ново пријателство

Горниот капак од левото око – ќе добиете машко дете

Долниот капак од левото око – ќе добиете лоша вест

Целиот нос – лоши вести и болест

Една страна од носот – ќе имате големи грижи

Горните усни – ќе ви пристигнат гости

Долните усни – ќе докажете дека сте во право

Двете усни – ќе се бакнувате со некој

Десното рамо – ќе бидете здрави

Левото рамо – ви пристига тага

Десен лакт – ќе бидете во големо друштво

Доколку ви „заѕвони“:

Десното уво – добри вести и голема веселба

Доколку ви заѕвони левото уво – лоши вести кои ќе ви донесат тага

извор:пресс24.мк