Живот и Стил

Дали треба да ја чешлате косата додека е мокра?

Дали треба да ја чешлате косата додека е мокра?

Веројатно уште од мали ве советуваат да не ја чешлате мократа коса. Додека некои жени строго се придржуваат кон овие правила,други пак и не веруваат дека чешлањето на косата е штетно. Ако се прашувавте што е вистина,имаме одговор за вас.

Косата е најчувствителна и најеластична кога е мокра,поради што е и најподложна на оштетувања. Најдобро би било косата пред чешлање да ја исушите и да користите спреј за полесно расчешлување. Користете четка со помали запци или чешел со флексибилни запци.

Освен тоа ,косата никогаш немојте да ја чешлате од коренот. За да го спречите појавувањето на замрсување и што полесно да ја расчешлате косата ,секогаш почнете да ја чешлате од врвовите.

извор:popara.mk