Љубов и Секс

Дали сте знаеле дека генерално постојат само два типа на пениси?

Дали сте знаеле дека генерално постојат само два типа на пениси?

Моментот на возбуда кај мажите го открива видот на пенисот, а постојат два типа. Ако пенисот при сексуална возбуда повеќекратно се зголеми, станува збор за „растечки“ пенис. Го имаат 80 отсто од мажите, а може да биде двојно подолг и подебел, кога при возбуда се полни со крв.

Но, ако пенисот остане во иста големина и во ерекција, тоа е т.н „меснат“ пенис. Го имаат околу 20 отсто од мажите, но и без ерекција е прилично голем. Во ерекција се зголемува малку, односно се пумпа малку крв при возбуда.

Дали мажот ќе има еден или друг тип на пенис зависи од генетската предиспозиција.