Љубов и Секс

Дали сте слушнале за скандинавскиот метод на спиење? Наводно спасува бракови и врски!

Дали сте слушнале за скандинавскиот метод на спиење? Наводно спасува бракови и врски!

Делењето на креветот може да биде далеку од идеално ако тоа значи да се карате околу ќебето или да трпите нечие фрлање и вртење.

Ако го делите креветот со партнерот,можеби ќе ве интересира да го испробате скандинавскиот метод на спиење,кој вклучува употреба на два посебни јоргани за да му дадете на секој човек поголема слобода додека спие.Методот е именуван по овој популарен стил на спиење во скандинавските земји Шведска,Норвешка и Данска. Паровите можеби го претпочитаат скандинавскиот метод на спиење,бидејќи ги овозможува придобивките од заедничкото спиење,додека на секој човек му овозможува автономија да ја користи сопствената постелнина,пишува Sleep Foundation.

Споделувањето на креветот може да биде далеку од идеално ако тоа значи да се карате околу ќебето или да трпите нечие вртење.За парови кои бараат алтернатива за целосно одвојување на спиењето,обидете се со овој метод.

@ericastolmandowdy the Scandinavian sleep method is an absolute game changer. 10/10 recommend ☁️ #scandinaviansleepmethod #danishdesign #danishinterior ♬ original sound – Erica Stolman Dowdy

Имено,овој метод стана популарен на социјалните мрежи,па жената по име Ерика Столман Дауди откри дека таа и нејзиниот сопруг почнале да спијат со две одвоени навлаки во ист кревет.Таа смета дека ваквиот стил на спиење не само што им помогнал подобро да спијат,туку и ги спречил кавгите околу кражбата на навлаките. „Конечно се префрлив на скандинавскиот метод на спиење и мојот брак никогаш не бил подобар“, открила Ерика,која го пробала скандинавскиот метод на спиење со својот сопруг кога биле во Данска.

„Мојот сопруг и јас го сакаме Копенхаген,сме биле таму многу пати и секогаш кога спиевме таму со два јоргани на креветот.И спиеме толку добро,никој не се кара за ќебињата и не е премногу жешко или премногу ладно.Апсолутно е неверојатно“, рече таа. Откако се вратиле дома од нивното последно патување,Ерика решила да ја преуреди спалната соба „инспирирана од Копенхаген“.

„Нема горен чаршаф.Апсолутно е бескорисен,па ќе се ослободам од него.И највозбудливиот дел?Мојот сопруг и јас ќе имаме скандинавски метод на спиење,тоа е апсолутно најудобниот начин за спиење.Апсолутно ги менува работите на подобро и може да спаси многу бракови“,рече таа.

Кои се точно предностите на овој метод? Скандинавскиот метод на спиење има многу предности за околината за спиење на една личност,што овозможува целосна автономија во однос на постелнината, дури и кога парот спие заедно.Ова прилагодување на постелнината може да ја максимизира идеалната средина за спиење.

Можат да ја регулираат температурата на своето тело: Индивидуалните постелнини им овозможуваат на луѓето да ја прилагодат температурата на телото точно како што им е потребно без да преговараат со партнерот за спиење.Користењето на два јоргани му овозможува на секој човек слобода во однос на температурата за време на спиењето.

Партнерите можат да го персонализираат своето искуство со спиењето:ако на едното лице му е жешко, а на другото ладно, секое лице може да најде постелнина што му одговара наместо да компромитира со средна опција што може да биде непријатна за двајцата.Оние на кои им е жешко додека спијат може да претпочитаат потенки јоргани со помалку полнење или тенко ќебе, додека оние на кои им е ладно може да претпочитаат дебел,тежок јорган.

Паровите можат да ги задржат придобивките од заедничкото спиење:иако луѓето објективно може да спијат полошо кога спијат со партнерот,повеќето луѓе велат дека се чувствуваат подобро кога спијат со партнерот отколку сами.Многу парови го гледаат делењето кревет како клучен дел од нивната врска.

Извор: Попара