Љубов и Секс

Дали поранешното момче е во добри односи со поранешната девојка? Ова е дозволено во само 5 случаи

Дали поранешното момче е во добри односи со поранешната девојка? Ова е дозволено во само 5 случаи

Нормално е момчето да остане во добри односи со бившата, но не и да се гледаат постојано!

Еве неколку ситуации во кои е дозволено вашата девојка да биде во пријателски односи со поранешен партнер (или вашето момче со поранешна девојка):

Во ред е ако …

… тие имаат долга историја заедно, па затоа не сакаат да го изгубат пријателството. Но, ако, да речеме, се запознале на социјалните мрежи, а потоа бие заедно кратко време, запрашајте се зошто сè уште сакаат да се дружат.

… имаат заеднички пријатели. Ако е тоа така, особено ако се среќаваат често во исто друштво, тие веројатно решиле да останат во добри односи. Сè додека никој нема ништо против, овој вид на пријателство не треба да биде контроверзен. Напротив, обидете се да станете дел од тоа друштво.

… нејзиниот поранешен ве почитува, и ќе го знаете тоа, вели советничката за парови Лесли Доарес, ако праша за вас, ако ве покани во друштвото, ја поддржува вашата врска и, кога сте во друштвото, има нема злонамерни коментари или чувства на негативност од негова страна.

И ова е добро ако …

… уште работат заедно. Ако не се разделиле драматично, во ред е да бидете расположени за пријателство или барем срдечни поздрави.

… ги редефинираа односите. Ако вашиот партнер и нејзиниот поранешен сопруг се развеле пред неколку години, во меѓувреме се преболеле и станале пријатели, тоа значи дека, посочува клиничкиот психолог д-р Џошуа Клапов, „тие повеќе не се пар што се истовремено пријатели, но пријатели кои се повеќе не се пар, и тогаш нема причина да се грижите дали се пријатели “.

… ако имаат заедно деца. Дури и ако се разделиле во омраза, треба да бидете задоволни што сега се во добри односи, бидејќи тоа ја покажува нивната зрелост и способност да ја надминат злобната крв заради родителство, смета советникот Џонатан Бенет.

… воспоставивте јасни граници. Според д-р Расин Хенри, лиценциран терапевт за брак и семејство, одржувањето на пријателство со поранешен партнер е можно само доколку тие имаат поставено јасни граници и покажуваат почит. Без него, работите можат да излезат од контрола.

извор: Попара.мк