Љубов и Секс

Дали некогаш сте пробале пеперутка? Симпатично и нежно, му покажувате на вашиот партнер дека се чувствувате сигурно со него!

Дали некогаш сте пробале пеперутка? Симпатично и нежно, му покажувате на вашиот партнер дека се чувствувате сигурно со него!

Пеперутка бакнежот е многу сладок и нежен бакнеж што може да изрази страст, љубов и наклонетост. Тој е совршен зачин во врската.

За да направите пеперутка бакнеж, сѐ што треба да направите е да го доближите лицето до партнерот, така што очите ќе ви се допираат, а очните капаци брзо ќе ви трепкаат, и вашиот партнер ќе се чувствува како да го бакнуваат прекрасните крилја на пеперутката.

Чекор по чекор

1. Започнете го нежниот момент со другата половина. Пеперутка бакнежот најдобро функционира ако вие двајца лежите, седите еден до друг во удобна и приватна средина или едноставно се чувствувате блиски. Пеперутка бакнежот најдобро се прави кога сте сами, кога и двајцата сте опуштени, а прво треба да се галите, да се гушкате или малку да допирате. Малку е тешко да се премине од нула до пеперутка бакнеж, а и не сакате да го изненадите вашиот партнер.

2. Приближете го лицето до лицето на вашиот партнер. Можете дури и да започнете со краток, но значаен бакнеж на усните или образите. Сосема е нормално бакнежот да се примени на почетокот, во средината или на крајот од редовната сесија за бакнување. Како што се приближувате, исто така можете да му дадете лесен допир на вашиот партнер. Со приближувањето на телото, а не само лицето, ќе додаде интимен ефект на пеперутка бакнежот.

3. Затворете ги очите. Може да се обидете да ги споите лицата така што двете очи ви се порамнети, иако ова може да биде поголем предизвик за вас бидејќи носот ќе ви застане на патот. Можете исто така да го приближите десното око до десното око на партнерот или левото око до левото око на партнерот. Движете се полека, нежно и без напор.

4. Почнете да трепкате, малку побрзо, така што вашите трепки навистина ќе затреперат. Трепките ќе го допрат очниот капак на партнерот и пределот околу очите, вклучувајќи ги и трепките. Можеби вашиот партнер веднаш ќе ја разбере играта, па ќе започне и тој да трепка.

5. Обидете се да ги движите трепките уште побрзо за да го зголемите саканиот ефект Променете ја брзината, одете полека, потоа брзо. Овој бакнеж не трае долго, само неколку секунди, но сигурно ќе донесе забава во вашата врска.

извор: курор.мк