Мегафон
фестивали

„Д фестивал 2020“ во Дојран наместо во јули, поместен за крајот на август

„Д фестивал 2020“ во Дојран наместо во јули, поместен за крајот на август

Место на почетокот на јули, 10. издание на Д фестивал во Дојран ќе се одржи од 21 до 23 август, соопшти „Пасворд продукција“.

„Оваа година ни започна со амбициозна подготовка на фестивалот, која резултираше со рекордна продажба на карти и најголем интерес досега. Во текот на изминатите месеци напорно работевме да го подготвиме и адаптираме Д фестивал на препораките за борба против КОВИД-19. Бидејќи бројките на заболени во моментов не се добри, решивме да го одложиме фестивалот за 49 дена. Во соработка и координација со нашите пријатели од Србија, тој ќе се одржи една недела после Егзит“, велат организаторите.

Со задржување на набавениот билет, се добива и можност со истиот да се присуствува на едно од наредните две изданија на Д фестивал, во 2020 или 2021 година.

„Доколку не сте во можност да присуствувате на годинашното издание, билетот можете да го задржите за 2021 година, а наскоро ќе бидат на располагање и различни решенија за поврат на средствата. Сите детали околу новите датуми и програма ќе бидат објавени наскоро“, велат од „Пасворд“.