Живот и Стил

Чоколадирани урми со таан

Чоколадирани урми со таан

Одлична комбинација, која мора да ја пробате, а се подготвува многу брзо и едноставно.

Состојки:

  • неколку урми
  • по потреба таан
  • 100 гр чоколадо
  • 3 лажици масло

Доколку урмите се со семка се засекуваат по должина од едната страна, се вади семката, се полнат со таан, се затвораат и се прелеваат со чоколадо (растопено на пареа, со 3 лажици масло).  Се чека да се стегне чоколадото, па уште еднаш се прелеваат за да се добие подебел слој на чоколадо.

Извор: Моирецепти.мк