Живот и Стил

Четката за заби не треба да ја чувате во бањата, причината е еден одвратен факт

Четката за заби не треба да ја чувате во бањата, причината е еден одвратен факт

Ако ја чувате вашата четка за заби во бањата, тоа веројатно не е најдобрата идеја, бидејќи тоа би можело да биде билет во еден правец за да ја покриете вашата четка за заби со секакви работи што не би сакале во вашата уста.

Старото добро четкање два пати на ден е прилично корисен начин да се обидете да избегнете расипување на забите. Проблемот е што веројатно ја користите вашата четка за заби во бањата, каде што е најлесно за чување.

Малку одвратно откритие

Исто како што тежнееме да ја чуваме храната и приборот за јадење во кујната затоа што тоа е просторијата што ги користиме најмногу, исто како што не го ставате далечинскиот управувач на телевизорот во фрижидер… Така четката за заби е најлесно да се чува во бањата. Но, тоа е погрешно.

Во секој случај, чувањето на вашата четка за заби во бањата очигледно е исклучително лоша идеја, а има многу добра причина за тоа – тоа е затоа што таму веројатно има тоалет.

Колку и да се гордеете што ги одржувате работите чисти таму, секогаш кога ќе испуштите вода во тоалетот, тоа предизвикува нешто што се нарекува „фекална фонтана“ да ја опсипува околината со честички од се што имало во тоалетот, а тоа вклучува и… знаете што!

Каде да се стави тогаш?

Тоа значи дека тие мали капки човечки отпад одат на вашата четка за заби, која потоа ќе ја ставите во уста и со неа ќе ги измиете сите заби. Експертски совет во оваа ситуација е прво да го спуштите тоалетното седиште за да спречите невидливата фонтана со фекалии да се прска насекаде, а исто така чувајте ја четката за заби на друго место.

Наводно спалната соба е добро место за тоа, бидејќи ситните човечки нечистотии што неволно ги миете од забите два пати на ден никогаш не се наоѓаат во спалната соба.

Други совети за одржување на вашата четка за заби чисти вклучуваат да ја чувате одвоена од туѓите четки и да ставите некаква покривка на главата за да спречите непријатни работи да влезат таму.

Извор: Курир.мк