Љубов и Секс

Британски магазин објави листа на најпопуларни сексуални фетиши

Британски магазин објави листа на најпопуларни сексуални фетиши

На прво место е садизмот/мазохизмот, или S&M. Во садизмот задоволството се постигнува со нанесување болка на друго лице (на пр.камшикување или понижување). Зборот е создаден по маркизот Де Сад, француски романсиер. Мазохизмот резултира со тенденција да се чувствува задоволство кога е изложен на физичка болка или понижување.

Понижувањето е второ на листата. Тоа не мора секогаш да вклучува болка или насилство, може да биде и вербално. Потоа доаѓа CBT, кое вклучува стегање на пенисот и употреба на пирсинг на гениталиите, игри со восок, мачење со скокоткање, клекнување, удирање…

Верувале или не, мумификацијата е исто така популарен сексуален фетиш. Листата вклучува и свинг, односно уживање во гледањето на вашиот партнер како има секс со друга личност.

Има и клаустрофилија, фетиш за мали простори. Личноста е сексуално возбудена од мали простори и претпочита секс на затворени места. Потоа доаѓа викарфилија, сексуална возбуда предизвикана од туѓо сексуално искуство.

Еден од најпознатите сексуални фетиши е играњето улоги, кое вклучува глумење фантазии или улоги кои учесниците ги сметаат за секси.

Многумина уживаат кога партнерот ги удира за време на секс. На списокот има и добра игра, т.е. кога партнерите се преправаат дека се на различна возраст од нив.

Извор: Кајгана.мк