Љубов и Секс

Брачната криза не секогаш значи развод: 3 техники да го зачувате односот со партнерот и да уживате во љубовта

Брачната криза не секогаш значи развод: 3 техники да го зачувате односот со партнерот и да уживате во љубовта

Во денешно време, да се биде во брак или во врска е вистинска вештина и предизвик. Ако вашиот партнер не ги исполни вашите очекувања, тогаш сте разочарани, се карате или се повлекувате.

Се случува да се отуѓите едни од други, со текот на времето ја губите интимноста и комуникацијата. Секој се фокусира на различни работи, а ваквите ситуации доведуваат до распаѓање на емоции и брачни кризи.

Сепак, кризата во љубовната врска не мора да биде синоним за раскинување или развод, и со неколку совети, треба лесно да ги надминете сите проблеми во бракот.

Обидете се повторно да се поврзете емотивно

Комуникацијата е многу важна, но клучна е емотивната врска помеѓу партнерите. Иако е многу важно да разговарате за сè со вашиот сопружник, она што е поважно од разоткривањето на вашите мисли и чувства е практикување емпатија и сочувство кон вашиот партнер.

Само на овој начин е можно вистински да се поврзете со лицето со кое сте во брак.

Слушајте го вашиот партнер

Ова е моќна алатка со која ако знаете како да се справите, имате голема шанса да го спасите бракот. Осигурува дека секој партнер е почитуван и дека неговите мисли и чувства се вреднуваат еднакво.

Кога започнувате разговор, без оглед на темата, обидете се да комуницирате наизменично. Како што сакате тој да ве чуе и разбере, така сè што има да каже треба да ви биде важно.

Заменете ја осудата со интерес за неговите ставови
Заменувањето на пресудата со автентична љубопитност е активен начин за подобрување на брачните односи. На овој начин, му соопштувате на вашиот партнер дека не му судите, туку дека му покажувате дека навистина се грижите.

Кога слушате што има да каже, со доза љубопитност во вас и без трошка осуда на неговите мисли и ставови, му давате простор да биде тоа што е.

извор: попара.мк