Вистаграм

Бохо стил во комбинација со скандинавска одмереност: Инспирација за оние кои се подготвуваат да го преуредат домот

Бохо стил во комбинација со скандинавска одмереност: Инспирација за оние кои се подготвуваат да го преуредат домот

Пристигна убавото и топло време, а многумина од нас токму во овој период го преуредуваат и реновираат домот.

Секогаш е добро да се направи едно големо чистење на домот при што ќе се ослободиме од непотребните работи, а притоа ќе внесеме и некои промени кои ќе нè развеселат.

Ако барате инспирација за уредување, овој стан на Инстаграм може да ви даде неколку идеи.

Бохо скандинавски стил

Овој британски стан е вистинска мала бохо оаза. Со многу рустични детали, прекрасно уредена градина и креативни решенија, можеби ќе ја разбуди вашата инспирација. Комбинацијата од уникатен старински мебел со рачно изработени дизајнерски парчиња го прави овој простор посебен на неколку нивоа.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Theresa Gromski (@theresa_gromski)

Рустичниот стил кој е типичен за куќите на село апсолутно му прилега на овој дом, а во целата атмосфера помага и градината во која утринското кафе изгледа потполно поинаку.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Theresa Gromski (@theresa_gromski)

Оригиналните идеи како црните ѕидови по кои можете да пишувате, корпите за складирање во функција на стол и бројни други практични решенија го прават овој стан функционален, но и естетски привлечен.

Бохо стилот во комбинација со скандинавската одмереност можеби ќе ве инспирира да примените некои идеи и во вашиот дом.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Theresa Gromski (@theresa_gromski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Theresa Gromski (@theresa_gromski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Theresa Gromski (@theresa_gromski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Theresa Gromski (@theresa_gromski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Theresa Gromski (@theresa_gromski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Theresa Gromski (@theresa_gromski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Theresa Gromski (@theresa_gromski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Theresa Gromski (@theresa_gromski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Theresa Gromski (@theresa_gromski)

извор: Кармин.точка.мк