Радио Милева
Како друг човек

Би го препознале ли господинот Аѓах од „Суровиот град“ кога е без мустаќи (фото)

Би го препознале ли господинот Аѓах од „Суровиот град“ кога е без мустаќи (фото)
фото:инстаграм

Во турската серија „Суровиот гранд“, ликот на господинот Аѓах со игра актерот Мехмет Фикрет Кушкан.

Тој пораснал во Остиние со неговите родители и четири сестри. Неговиот татко имал албанско потекло. Кога имал 13 години, неговиот татко починал и тој се преселил во Токат. По три години, тој се врати во Истанбул и започна да студира во Хаској Лисеси.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fikret Kuşkan (@fikretkuskann)

Денес има 55 години и богата актерска кариера. Мехмед Фиктер има еден пропаднат брак зад себе од кој има две деца, а во 2014 година се ожени по вторпат.

Улогата во „Суровиот гранд“ кој го гледаме на ТВ Сител, е последна во неговото актерско портфолио која ја снимаше во 2019 година.

Би го препознале ли без мустаќи?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fikret Kuşkan (@fikretkuskann)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fikret Kuşkan (@fikretkuskann)

Останати вести од Радио Милева