Радио Милева

Беше пејачка и се забавуваше со Жељко Јоксимовиќ, а денес…

Беше пејачка и се забавуваше со Жељко Јоксимовиќ, а денес…

Деведесетите години, по прашање на музиката во Србија, меѓу многуте естрадни имиња ги обележа и цеца Славковиќ, џебната Венера со моќен глас.

Во тоа време се забавуваше со Жељко Јоксимовиќ, но публиката повеќе внимание посветуваше на нејзините песни. Таа практично беше во етно –поп водите, а нејзините песни и денес се слушаат.

Цеца реши да се прости од естрадата од непознати причини, а оние на кои им недостасува може да ја најдат на клубските настапи каде се уште е активна.

-Ако сакате да знаете што има во мојот живот, беше последното што очекував, тоа секако е медиумското внимание и експонираност. Ако прашувате дали уживав во тоа – не. Не сакам да и се вратам на естрадата, а дали тоа некогаш ќе се случи – кој знае.

-Би кажала дека тоа не треба да го правам на овие години. Она што ми недостасува се многуте прекрасни луѓе кои ги запознав како јавна личност и денес ги гледам, но не пред камери, објаснува Цеца за својата одлука.

Останати вести од Радио Милева