Радио Милева
едвај се разбраа

Белорусинка во „Ѕвездите на Гранд“: Учесничката се пријавила само поради оваа пејачка (фото)

Белорусинка во „Ѕвездите на Гранд“: Учесничката се пријавила само поради оваа пејачка (фото)

Во популарното шоу „Ѕвезде Гранда“пред жирито се претстави интересна девојка Ксенија Тану (30) од Гомел, Белорусија.

Имено, таа освоила пет гласа, а на крајот жирито морало да зборува на англиски, бидејќи поинаку не можеле да се разберат.

– Здраво – се поздрави Саша Поповиќ и му порача на жирито: – Го разбира нашиот јазик, но не знае да зборува! Зборува англиски.

Ана Бекута најмногу ја интересираше од каде доаѓа, а натпреварувачката истакна дека разбрала и додаде дека потекнува од Подгорица.

„Бегалец значи тој што побегнал од војна“, се пошегува Босанецот Драган Стојковиќ, а Марија Шерифовиќ најмногу ја интересираше зошто се преселила во Црна Гора.

-Поради сопругот, живее во Црна Гора – одговорила Ксенија и додала дека и било исклучително тешко вечерва и пред неа да ја пее песната на Марија.

Александар Милиќ Мили најмногу го интересираше дали ја следи српската музика и колку пејачи познава од Балкнот?

– Ја познавам само Марија. Имав 15 години кога ја гледав на Евровизија и навивав.

– Гласавте? – ја прекина Марија, а натпреварувачката одговори:

– Направив, само за тебе, ти дадов десет гласа!

Сања Кужет коментираше дека овде се е јасно, бидејќи Марија и е омилена пејачка од Балканот, а очекувано, натпреварувачката за свој ментор ја избрала Шерифовиќ.

– Добро, но ќе ти кажам нешто подоцна. Ова ќе биде интересно и напнато, но ќе видиме. Добре дојдовте и од денеска зборувајте колку што е можно повеќе српски – и рекла Марија, а натпреварувачката и одговорила дека ќе даде се од себе, иако изговорот на српскиот не и е одличен.

Останати вести од Радио Милева