Љубов и Секс

„Белите“ лаги можат да ја зајакнат врската: Некои работи треба да ги премолчите пред вашиот партнер

„Белите“ лаги можат да ја зајакнат врската: Некои работи треба да ги премолчите пред вашиот партнер

Лажењето во врската не е необичен поим затоа што сите понекогаш кажуваме мали, бели лаги

Секако, на сите им е кажано дека искреноста е најдобра основа за среќна и здрава врска. Сепак, понекогаш искреноста може да доведе до непотребен конфликт и на тој начин може да повредите нечии чувства.

Ова веројатно објаснува зошто паровите не ја кажуваат вистината и се лажат едни со други во просек три пати неделно. Истражувачите ја нарекуваат „измамна наклонетост“ затоа што потекнува од место на длабока љубов и грижа.

Всушност, повеќето се согласуваат дека кажувањето малку „бели“ лаги од вистински причини всушност може да ја зајакне вашата врска.

1. Избегнувајте ја темата за поранешни момчиња

Нормално е партнерот да биде љубопитен кога станува збор за вашите претходни врски. Но, дали тој навистина треба да знае сè? Во ред е да му кажете како се вика вашето поранешно момче и некои површни работи, но во никој случај не зборувајте за убавите или грдите моменти што сте ги поминале со вашиот поранешен партнер.

Откривањето на премногу детали може да доведе до чувство на љубомора и несигурност.

2. Ако имате тајна симпатија

Можеби некогаш ви се случило додека сте во врска да имате тајна симпатија. Сепак, ова не е нешто за што не треба да разговарате со вашиот партнер, туку да избегнувате да му го признаете тоа и на вашиот најблизок пријател.

Симпатиите што се појавуваат за време на врската се претежно минлива работа, затоа нема потреба емоционално да го вознемирувате вашиот партнер.

3. Ако не ги сакате неговите пријатели

Скоро секој има пријател на својот партнер кого навистина не го сака и со кого дружењето воопшто не „му успева“. Не е погрешно да му кажете на вашиот партнер дека не сакате одредена личност, но не му кажувајте дека мислите дека неговиот пријател од детството е лош човек.

Ќе следи расправија без да трепнете, а тој сигурно ќе продолжи да се дружи со него. Ако не можете да ги поднесете неговите пријатели, поминувајте повеќе време со вашите пријатели.

4. Не ви се допаѓа подарокот

Наместо да го одбиете подарокот, стиснете ги забите и заблагодарете му се. Треба да бидете благодарни за одвоеното време и пари и секако напорот што тој го вложил да ве направи среќна.

извор:попара.мк