Живот и Стил

Бела бајка: 10 европски градови кои зимата ги претвора во магични

Бела бајка: 10 европски градови кои зимата ги претвора во магични

Новогодишните и божиќни празници се уште поубави под белата снежна покривка.

Светлата бела покривка прави сè да изгледа уште поубаво и испраќа вистински зимски вибрации кои уште повеќе внесуваат празничен дух во овој дел од годината.

Платформата за изнајмување сместување за одмор „Holidu“ заедно со страницата за временска прогноза www.worldweatheronline.com направила листа од европски градови во кои празниците веројатно ќе ги дочекате со снег.

Погледнете ја листата на 10 европски градови кои се магични во текот на зимата:

1. Талин (Естонија)

2. Вилнус (Литванија)

3. Ерфурт (Германија)

4. Турку (Финска)

5. Хелсинки (Финска)

6. Киев (Украина)

7. Каунас (Литванија)

8. Гренобл (Франција)

9. Рига (Латвија)

10. Инсбрук (Австрија)