Радио Милева
стрес и предизвик

Беквалац проговори за воспитувањето на поголемата ќерка: „На маки сум, со Хана преживувам од ден во ден“

Беквалац проговори за воспитувањето на поголемата ќерка: „На маки сум, со Хана преживувам од ден во ден“

Петнаесетгодишната Хана, ќерката на Наташа Беквалац и Данило Икодиновиќ, влезе во периодот на растење кој е најтежок за нејзините родители. Хана Икодиновиќ силно го поднесува пубертетот, како и многу нејзини врсници, а како мајка и се бори со овие чувствителни години, откри во едно интервју:

– Секој ден од нејзиното растење е божествен, дури и оние денови кои беа тешки за сите нас беа најголемиот раст што може да се случи како семејство. Ова не се бубачки, тоа се скандали! Секоја мајка на тинејџерка ќе знае за што зборувам. Не, тоа е преживување од ден на ден. Нема рецепт и никогаш не е мирен. Кога и да се смири, знам дека доаѓа нов бран на лудило, па морам да бидам подготвена, многу здрава и бескрајно силна во срцето и умот – откри Наташа, а потоа се осврна на своите методи на воспитување на ќерките Хана и Катја:

– Моите методи се сосема различни и речиси ништо друго освен убавото домашно воспитување што го имаме ние тројца и го имаат моите деца. Сосема е поинаку, јас сум многу нежна – изјави таа во емисијата „Уна, дуе, тре“.

Иако пубертетот на Хана Икодиновиќ и е многу стресен и предизвикувачки период, Наташа успева со неа да изгради врска полна доверба, па сѐ почесто да ги гледаме заедно во јавноста.

фото:Instagram printskrin/Dragan Klem

Останати вести од Радио Милева