Радио Милева
приватно со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ

„Бекстејџ“ на гости кај лидерот на ВМРО – ДПМНЕ, Христијан Мицковски: „Како семејство ја живееме реалноста, но децата ги учиме на вистинските вредности“ (ВИДЕО)

„Бекстејџ“  на гости кај лидерот на ВМРО – ДПМНЕ, Христијан Мицковски: „Како семејство ја живееме реалноста, но децата ги учиме на вистинските вредности“ (ВИДЕО)

Лидерот на ВМРО – ДПМНЕ, Христијан Мицковски важи за еден од најпочитуваните политичари на домашната политичка сцена. Неговата професионална биографија е полна со успешни подвизи. Покрај активностите во светот на политиката, Мицковски паралелно предава и на Машискиот факултет во Скопје, каде секојдневно разменува искуства со студентите и им го пренесува своето знаење.

Со овоие зборови екипата на најгледаниот ТВ магазин  „Бекстејџ“, го започнува воведот во интервју со лидерот на ВМРО – ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, со кој во неговиот професорски кабинет  на Машинскиот кабинет разговараше на многу теми, воглавно надовор од политиката иако и таа беше неизбежно да се спомене.

За случувањата во годината што измина, за бракот со сопругата Рози, за семејството, децата, родителскиот однос, празниците, традицијата, воспитувањето, животните вредности, за професорувањето…

Христијан Мицковски како човек и професор приватно, како политичар од еден поинаков агол, за многу нешта кои досега малку сте ги знаеле за него… Од ексклузивното новогодишно интервју со лидерот на ВМРО – ДПМНЕ во „Бекстејџ“…

Погледнете го:

Останати вести од Радио Милева