Радио Милева
естрадна анкета

„Бекстејџ“ истражува: Што повеќе боли, туѓиот успех или нашиот неуспех? (ВИДЕО)

„Бекстејџ“ истражува: Што повеќе боли, туѓиот успех или нашиот неуспех? (ВИДЕО)

Притисокот за успех е се’ посилен и посилен. Кај сите, особено кај јавните личности. Најчесто, нашиот успех го мериме по тоа колку сме подобри или полоши од другите, а понекогаш нашиот ум создава конкурентни ситуации дури и таму каде што ги нема.

Зависта е емотивен отров кој тивко ни го труе и уништува животот, а ние сме завидливи кога мислиме дека некој друг има нешто што ние го заслужуваме повеќе од него, кога некој друг ужива во нешто што мислиме дека мораме да го имаме за себе, а го немаме.

Токму екипата на естрадниот магазин “Бекстејџ” реши да ја разработи оваа тема па ги праша јавните личности што повеќе боли: „Туѓиот успех или нашиот неуспех“?

Дознајте ги мислењата содржани во одговорите на дел од македонските естрадни и спортски ѕвезди во видеото (кликни ТУКА):

Останати вести од Радио Милева