Мегафон
балет

Балетската претстава „Лa, Лa, Лa…!” на 22 септември на сцената на MОБ

Балетската претстава  „Лa, Лa, Лa…!” на 22 септември на сцената на MОБ

На сцената на Националната опера и балет на 22 септември со почеток  во 20.00  часот ќе се одигра балетската претстава „Лa, Лa, Лa…! во кореографија на Саша Евтимова;Музика: Македонски евергрини; Идеја за костими: Саша Евтимова; Светло мајстор: Милчо Александров

Настапуваат:
Женски ансамбл: Ангела Велевска, Мила Ниновска, Христина Наќевска,Симона Митовска, Ангела Богатинова, Бојана Христовска, Ивана Димкоска, Меланија Гоцевска, Мартина Димовска

Машки ансамбл: Игор Веланоски, Ендру Кук, Мирослав Митрашиновиќ, Агим Бафтии, Мартин Саздовски, Кристијан Јангос, Јан Кисилев, Никола Орсо

Модерен балет за оние што сонуваат за среќа и едни времиња во кои живеевме, луѓето со кои сме ги споделувале тие мигови – ништо не може да го оживее тоа време, тоа сеќавање, тој живот освен една стара музичка миксана лента. Секоја миксана лента раскажува една приказна од различно време. Музиката е таа која не води на незаборавни патувања.

Настанот ќе се одржи според протоколите предвидени со моменталната состојба предизвикана од пандемијата Ковид-19 за одржување настани, одобрени од Комисијата за заразни болести.

Влезот е дозволен само со потврда за извршена вакцинација против КОВИД-19  или потврда за прележан КОВИД-19 во последните 45 дена, сметајќи од денот на оздравувањето.

Задолжително е носење на заштитна маска.

Билетите се пуштени во строго ограничен број!