Мегафон

Балетската претстава „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус на сцената на НОБ

Балетската претстава „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус на сцената на НОБ

На сцената на Националната опера и балет вечерва ќе биде изведена балетската претстава во два чина „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус, во кореографија на Виктор Јаременко од Украина.

Диригент на претставата е Иван Еминовиќ, сценограф е Андреј Злобин, додека под костимографијата се потпишува Гана Ипатиева од Украина. Концерт-мајстор е Јане Бакевски.

Извор: Република.мк