Живот и Стил

Баба Ванѓа оставила список со народни лекови: Лечат се од глава до пети

Баба Ванѓа оставила список со народни лекови: Лечат се од глава до пети

Народната медицина нуди многу решенија за болестите, болките и тегобите. Овие рецепти се верува дека ги оставила токму Баба Ванѓа.

Ако ве мачи алергија земете мало лажиче пелин и ладна вода, оставете го навечер, па наутро процедете и пијте по оброк.

Ако имате болки во коските или нозете, намачкајте ги со свинска маст и ставете чорапи на нив.

АКо имате болни бубрези еден ден неделно јадете само варено жито.

За гастритис пијте чај од троскот.

Ако косата ја миете со вода од бршлен нема да ви паѓа.

извор: сител.мк