Љубов и Секс

Анкетата покажа: Ова се трите пози за кои секој маж фантазира

Анкетата покажа: Ова се трите пози за кои секој маж фантазира

Претпоставувате кои се тие?

Постојано се води полемика за сексуалните пози. За тоа која е најдобра, или омилена.

Со цел конечно да се разјаснат некои работи, едно списание пред неколку години спроведе истражување.

Во истражувањето учествувале 800 мажи и сите морале да одговорат на едно прашање.

Мажите кои биле во врска морале да ги избираат позите кои најмногу им се допаѓаат.

Резултатите покажаа дека тоа се овие три:

Кучешка

Жената клечи на креветот или на подот, а мажот е зад неа. Оваа поза, во која мажот го диктира темпото, има бројни варијации.

Каубојка

Мажот лежи на грб, а жената седи или клечи над него. Во оваа позиција доминира жената и нејзините движења го диктираат темпото.

Мисионерска

Жената лежи на грб со раширени нозе, а мажот врз неа. Во оваа поза доминира мажот.