Радио Милева

Ангел со илјада лица: Од најдобра кошаркарка и бодибилдерка, Едина Муса стана балерина!

Ангел со илјада лица: Од најдобра кошаркарка и бодибилдерка, Едина Муса стана балерина!

Некогаш таа важеше за една од најдобрите кошаркарки во Македонија. Најдобрата и најубавата. Со ангелско лице и шарм и убавина која зрачи од неа. Не помина долго кога „англелот од кошаркарскиот терен“ реши да ја покаже сета своја снага… И тоа буквално! Па јавноста речиси се шокираше кога „убавицата се претвори во ѕвер“… во женско тело!

Убавата Едина стана бодибилдерка! Женски атлета со тело на кое можат да му позавидат многу машки! Складно, а мускулесто, згодна, набилдана, а сепак, пожелна, привлечна и сексапилна!

А на таквиот склад на убавина и мускулеста маса кога ќе му се придидадат природната убавина и вродениот шарм… резултатите доаѓаат сами!

По дифолт – што би рекле, па така Едина Муса стана домашен синоним за убавина и дефиниција на телото, кој  не можеше да остане незабележан  и од судиите на светските натпревари, што на  убавицата ќе и донесе и награда!

Ама Едина ако еднаш не изненади, не значи дека тоа нема да го стори и друг пат. Тоа што баскетот го замени со атлетски справи и тегови, а кошаркарската сала со теретана, ајде… можеби и има некаква логика.

Ама најновата пасија, хоби или можеби професија, кој би знаел, на мускулестата убавица е шокантна! Едина Муса – стана балерина!

Сега МОБ не мора повеќе да има дилеми, дали може да ја постави на сцената „Убавицата и ѕверот“. Зашто како тргнало, дојде време сега балерините да ги креваат и да ги фрлаат во воздух па да ги дочекуваат в раце машките балетани, за разлика од порано! А македонската балетска уметност и за тоа доби вистински човек… Пардон, дама!

Останати вести од Радио Милева