Радио Милева
вешта мама

Анастасија Деа Богдановска се ослободува од стресот преку креативност од талентот кој не знаевме дека го има (фото)

Анастасија Деа Богдановска се ослободува од стресот преку креативност од талентот кој не знаевме дека го има (фото)

Живееме брз и стресен живот со многу обврски и постојан притисок за изнаоѓање на решение од проблемите кои често ни се отежнати при отстранување на препреките.

Стресот, многуте обврски и големата потреба од неодложна исполнителност, резултира со физички замор и прихолошка исцрпеност. Сепак, трезвени и со ладни глави треба да продолжиме и да туркаме понатаму, а за да се дојде дотаму потребен е издувен вентил и канализирање на енергија кон нешта кои не ослободуваат и ни прават да се чувствуваме подобро.

Новинарката и ТВ водителка Анастасија Богдановска Илиевска редовно знае да покаже како го минува своето секојдневие кога не е на работна позиција пред камерите.

Приоритет секако се нејзините дечиња Дениција и Раде околу кои се врти нејзиниот свет.

Секој од нас знае што е она кое најдобро го смирува и релаксира, особено кога стресот е изразен, а Деа излезот го бара во креативноста, односно цртањето.

Во овие стресни денови таа реши да црта на стакло, односно да направи необична и уникатна новогодишна декорација.

Започна да црта и им најави на следбениците да продолжат да гледаат до крајниот резултат кој излезе магичен.

Ова го гледаа Дениција и Раде, па и тие се фатија за работа, односно почнаа да ја копираат мама или барем да се обидат.

Работа за подоцна сигурно и отворија, но сатисфакцијата веќе беше постигната.

Сосема доволна за насмевка и апсорпција на позитивна енергија и чисти мисли.

фото:Instagram printskreen/ anastasiia_dea

Останати вести од Радио Милева