Радио Милева
трема

Ана Бекута се потсети на својот прв настап: „Се тресов како „прачка“ кога излегов на сцената“

Ана Бекута се потсети на својот прв настап: „Се тресов како „прачка“ кога излегов на сцената“

Пејачката Ана Бекута со децении важи за една од најквалитетните пејачки во регионот.

По толку години искуство, Ана откри како изгледале нејзините почетоци од музичката кариера.

„Одлично се сеќавам на првиот настап и првата трема. Мојот починат татко ме однесе во културното уметничко друштво во Прибојска бања. Тој ме однесе да научим да играм, а јас почнав да пејам“, вели пејачката па откри како изгледал нејзниот прв настап.

„Тогаш се организираа приредби по селата. Секаде имаше „Дом на култура“ и се беше на ниво. Во тоа време, за паузите за време на приредбите некој мораше да пее. Пејачката која тогаш требаше да пее се разболе, а татко ми мене ме изнесе на сцената. Се тресов како прачка“, вели пејачката.

„Музиката ми помогна да го надминам тоа. И сега тоа што го гледате на сцена, тоа сум јас. Додека пејам, јас постојам“, вели Бекута.

фото: инстаграм/ана бекута

Останати вести од Радио Милева