Радио Милева
порака до жените

Ана Бекута се огласи за тестаментот на покојниот Мрка: „Заработував многу повеќе од него“

Ана Бекута се огласи за тестаментот на покојниот Мрка: „Заработував многу повеќе од него“

Една година по смртта на политичарот Милутин Мркоњиќ, неговата партнерка, пејачката Ана Бекута откри кому му остана имотот што го поседувал.

-Додека мојот свет се распаѓаше во последната година, многу луѓе разговараа за мојот и имотот на Милутин. Понекогаш беше тешко да се прочита и свари. Како да сум некоја сиромашна жена, а не жена која работи, стекнува и создава во последните 40 години. Можеби ти е незамисливо, но јас заработив повеќе од Милутин. Вложував мудро и живеев подеднакво и пред него, со него и по него. Она што го имаше Милутин остана на вистинскиот наследник, а јас немам ништо против тоа и никогаш немав ништо. Нема тестамент и нема сапуници создадени од медиумите. Животот го живеевме во хармонија и договор. Можеби не би, тоа е твоја работа. Нашето беше наша работа. Никогаш не ме интересираа пари – од едноставна причина што имав свои. Во периодот кога го запознав Милутин ми требаше само љубов, топлина и внимание. Го добив тоа и до крајот на неговиот живот живеевме во таа топлина, љубов и внимание – напиша Бекута и продолжи:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Bekuta (@anabekuta1)

-Тажно е да се види колку за некои е неверојатно тоа што жената го има, жената заработувала, создавала и стекнала без маж. Ако нешто такво е неверојатно во 21 век, ние како народ имаме сериозен проблем. Посакувам сите девојки да најдат љубов каква што ја најдов во Милутин. Грижете се за парите сами. Толку е послатко – напишала Ана.

фото:Инстаграм/Ана Бекута

Останати вести од Радио Милева