Радио Милева
Професијата е едно, а поврзаноста друго

Ана Бекута му даде отказ на синот: Реши да го смени како менаџер, а на негово место го стави внукот

Ана Бекута му даде отказ на синот: Реши да го смени како менаџер, а на негово место го стави внукот

Познатата српска пејачка Ана Бекути последните години ја менаџираше синот Игор Полиќ, но бидејќи во последно време имаше неколку деловни испади, таа реши да го замени со внукот Бранко Полиќ.

Игор ги закажуваше настапите на Ана, ги договараше цените на тезгите и ги правеше сите придружни работи што ги предвидуваше неговата работа, но направи неколку грешки мајка му не сакаше да ги толерира.

Според извор за „Курир.рс“, меѓу Ана и Игор дошло до недоразбирање бидејќи тој имал неколку последователни деловни неуспеси поради кои била принудена да го отпушти. Како решение за негова замена го гледала својот внук Бранко, бидејќи тој поминува многу време со неа и е упатен во сите деловни обврски, па претпоставувала дека добро ќе се снајде во новата улога.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Bekuta (@anabekuta1)

-Игор и Ана се прво мајка и син, а потоа се останато. Можеби е подобро да го отпушти за да нема жестока кавга меѓу нив, што може засекогаш да им ја наруши врската – го започнал изворот разговорот за гореспоменатиот медиум и открил како била прекината соработката меѓу мајката и синот.

– Ана минува низ тежок период откако почина Мрка, но продолжи да пее. Игор до неодамна и ги средуваше сите тезги, гостувања и настапи, но меѓу нив дојде до недоразбирање. Колку што слушнав, прво не го отпушти, го опомена и опоменуваше некое време, но очигледно без никаков успех. Игор направи неколку грешки со сопствениците на локалот каде што требаше да настапи Ана и не издржа повеќе – објасни соговорникот.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Bekuta (@anabekuta1)

– Мислам дека парите не беа пресудни за да ја прекинат соработката, Игор не е таков човек. Мислам дека имаше некои пропусти околу организацијата, а Ана е суров професионалец и така се случи да му рече на синот дека повеќе нема да соработуваат. Сè уште се во добри односи, се гледаат како порано, таму ништо не се смени – заклучи тој.

фото:Инстаграм/Ана Бекута

Останати вести од Радио Милева