Радио Милева
нова битка

Амбер Херд не се откажува, повторно поднесе жалба против Џони Деп со нови докази и со нов тим адвокати

Амбер Херд не се откажува, повторно поднесе жалба против Џони Деп со нови докази и со нов тим адвокати

Се чини дека судењето меѓу Амбер Херд и Џони Деп сè уште не е завршено, а странските медиуми повторно пишуваат околу тоа.

Откако судењето на деценијата, како што многумина го нарекоа, меѓу поранешните сопружници Амбер Херд и Џони Деп, на крајот на мај заврши во корист на актерот, актерката не се откажува.

Таа поднела жалба на пресудата и ангажирала нов тим адвокати, фирмата Балард Спахр.

Нејзе ќе ѝ се придружи Дејвид Л. Акселрод, а потоа и Џеј Вард Браун, кој претходно го бранеше „Њујорк Тајмс“ оваа година исто за тужба за клевета,  поднесена од политичарката Сара Пејлин.

Елејн Чарлсон Бредехофт, која ја застапуваше Амбер во шестнеделното судење во областа Вирџинија претходно оваа година, се повлекува.

„Кога станува збор за заштита на фундаменталното право на слобода на говор, за одлуката на поротата, за парафразирање – ние не го гледаме тоа како почеток на крајот, туку само крај на почетокот. Второто судење бара поинакво претставување , особено затоа што сега излегуваат на виделина толку многу нови докази“, рече правниот тим на Амбер Херд.

Апелацискиот суд ќе си ја заврши работата како што треба, убедени сме во тоа. Овде нема да се зборува за ничија популарност, ниту пак таквите работи ќе имаат некаква улога во приказната“, додаваат тие, апосочиле и дека овој случај би им дошол многу добро, затоа што се работи за она за што се борат.

Фото:Принтскрин/Профимедија/Гети Имаџес

Останати вести од Радио Милева