Радио Милева

Александра Ковач не се оствари во улогата на мајка, а еве што вели за тоа…

Александра Ковач не се оствари во улогата на мајка, а еве што вели за тоа…
фото„schomiobradovic“

Александра Ковач (47) не се оствари во уловата на мајка, бидејќи како што вели секогаш примарна и била професијата.

– Никогаш не го доживеав тоа, бидејќи секогаш се ставам во бизнисот како експерт и професионалец, а не како жена. Затоа, моето знаење и работа ми го отворија патот, а не фактот дека сум женска личност – истакна пејачката за „Глорија“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandra Kovac (@aleksandrakovac) on

– Тој што има проблем со тоа дали имам дете или не, дали сум во брак или не и дали сум бела, црна, жолта, има проблем со самиот себе. Секој има право да го живее својот живот како што сака и може. Ако луѓето повеќе се грижеа за нивните животи, наместо за туѓите, ќе беше многу подобро за секого, вели Александра.

Од друга страна, за разлика од многу жени, таа не ги почувствувала притисоците од животната средина што треба да се омажи и да има бебе.
– Само невоспитано лице може да ми постави такво прашање, и фала му на Бога што немам ниту едно во моето опкружување, завршува пејачката.

Останати вести од Радио Милева