Промотер

Александар Темелков пее нова „Свадбарска“ (видео)

Александар Темелков пее нова „Свадбарска“ (видео)

Александар Телелков, минатогодишниот учесник во „Ѕвездите на Гранд“промовира нова песна насловена „Савадбарска“.

Да потсетиме дека Александар Темелков е младо момче (22. години), вљубеник во македонската народна музика.

Песната е дело на Славко Ристески кој ги потпишува музиката и аранжманот, додека тексот е на Стојан Лазаревски.

Инаку, пејачот неодамна се стекна со факултетска диплома за енолог, па неговата посветеност освен кон песната ќе биде и виното.