Радио Милева
изречена пресуда

Актерката Силвија Стојановска е осудена на три и пол години затвор

Актерката Силвија Стојановска е осудена на три и пол години затвор

Актерката Силвија Стојановска денеска, 15-ти јуни 2021 година  е осудена на три и пол години затвор, а нејзиниот партнер Воислав Будисавјевиќ на 7 години затвор.

Нив им се судеше по обвинението за транспорт на 700 килограми кокаин од Колумбија во Шпанија.

Стојановска до правосилноста на пресудата ќе остане на слобода, бидејќи и е укинат куќниот притвор и за неа е одредена мерка на претпазливост, додека Будисавјевиќ до правосилноста на пресудата ќе остане во притвор.

Извор:Курир.мк

Останати вести од Радио Милева