Живот и Стил

Ако случајно се заразите, никако не ги користете овие намирници – го хранат коронавирусот

Ако случајно се заразите, никако не ги користете овие намирници – го хранат коронавирусот

Секоја болест и инфекција може да се намали со правила исхрана, а тоа се однесува и за вирусите.

Еве неколку намирници што треба да ги избегнувате:

Јајца

Оваа намирница во суштина служи како инкубатор за вируси, ги прави посилни и поагресивни во вашиот организам.

Дури и да користете јајца од селски кокошки тие сепак ќе претставуваат храна на патогените елементи. Вирусите се хранат со природни хормони кои постојат во јајцата, кои имаат улога на стероиди за вирусот.На сличен начин и млечните производи ги хранат вирусите. Добро е да не јадете и производи од пченка.

Колачи

Претерано консумирање на рафиниран шеќер исто така претставува одлична подлога за развој на вируси

Имено, шеќерот ја намалува способноста на леукоцитите да уништуваат бактерии.

Неколку часа откако ќе земете колач, вашиот имунитет е ослабен.

И животинските протеини се лоши за организмот, но не во мерка како намирниците што ги наведовме претходно.

Се препорачува и намалена доза на месо.

Она што мора да се консумира

Најдобри сојузници на здравјето во овие моменти се зеленчукот и овошјето кои требаат што повеќе да се внесуваат.

Во овие производи се наоѓаат многу витамини кои го засилуваат имунитетот и создаваат заштитна бариера помеѓу организмот и вирусот.

Искуство на докторка што го победи вирусот

Една од излекуваните луѓе е и докторката Клер Герада која за британскиот „Дејли мејл“ откри неколку клучни работи кои најмногу и помогнале во лечењето на инфекцијата од новиот коронавирус за кој СЗО прогласи пандемија.

Тоа се парацетамол, пилешка супа и лимонада!