Промотер

Ако не може политиката, може музиката: Македонецот StarBoy и Бугаринот DushkovTwenty4 имаат „меѓународна вежба“ преку заедничка песна – „International Drill“ ( ВИДЕО)

Ако не може политиката, може музиката: Македонецот StarBoy и Бугаринот DushkovTwenty4 имаат „меѓународна вежба“ преку заедничка песна – „International Drill“ ( ВИДЕО)

Македонскиот трап артист кој живее во париз, познат под уметничкото име StarBoy и неговиот колега од бугарската сцена која негува ваков жанр на музика  DushkovTwenty4 имаат заедничка песна.

Имено, ако не може политиката двајцата артисти решија да се здружат и да пробаат за да видат дали може музиката да ги „стопли односите“ и зближи двата народа?!

Политичарите и историчарите тотално ја утнаа работата, ама затоа музичаритен по се’ изгледа си ја знаат својата, па така за само неколку дена нивниот обид за „меѓународна музичка вежба“  преточена во темата во нивни стил  насловена „International Drill“, успева не само да собере бројни прегледи, туку и да добие пофални критики.

На тоа Стар Бој веднаш преку своите Инстаграм приказни се заблагодари и ги повика своите следбеници песната да одекне уште појако.

За соработката со бугарскиот колега вели: „Со него се запознабвме сосема случајно, преку Интернет. Кога го извадив албумот „Infinity“  тој ме исконатктира, а јас во музабетот му кажав дека следно што подготвувам е албум со интернационални соработки. Идејата му се допадна и така за брзо време наоправивме заедничка песна“ – вели велешанецот од Париз – Ванчо, како што му е вистинското име на нашиот StarBoy.

Инаку, темата е во неговиот препознатлив стил, а за истата музиката и битот се на Taip on the beat,  стиховите заеднички ги напишале Star Boy & Dushkov Twenty4, миксот и мастерингот го потпишува Iso Miki Kukus, а зад комплетната реализација на видеото и фотографијата стои Mariyann Shrub (M.S.).

Како звучи и изгледа заедничката интернационална музичка вежба на двајцата артиси од македонија и Бугарија, проследете во видеото во продолжение:

Останати вести од Промотер