Радио Милева
кај брена и боба и свадбата е бизнис...

Аца Лукас откри скандал за свадбата на Прија и Филип: „Мене, Шабан и Цеца не не поканија како пријатели на семејството… туку не викнаа да пееме тезга“! (ФОТО)

Аца Лукас откри скандал за свадбата на Прија и Филип: „Мене, Шабан и Цеца не не поканија како пријатели на семејството… туку не викнаа да пееме тезга“! (ФОТО)

Фолкерот Аца Лукас во неговата автобиографска книга „Ова сум јас“ откри многу пикантерии од неговиот живот.

Во еден дел од книгата, тој исто така опиша зошто не се појавил на свадбата на Филип Живојиновиќ и Александра Пријовиќ.
Во светот на шоу-бизнисот и свадбата на најмилото е исто така бизнис. Затоа венчавката беше организирана во четвртокот, за пејачите да можат да работат за време на викендот. Десеттина дена пред венчавката, го сретнав Шабан Шаулиќ на еден од европските аеродроми. Тој беше куќен пријател со Брена и Боба.

„Знаеш кој ме покани на свадба?“ – ме праша Шабан.

„Знам. Брена и Боба“ – му одговорив.

„Не! Александар Софронијевиќ, шефот на оркестарот што ќе свири на венчавката, ми се јави. Тој ме праша кои две песни ќе ги испеам на венчавката“ – разочарано ми рече Шабан.

Ете затоа Цеца, Шабан и јас не бевме на свадбата… Затоа што знаевме дека не викаат како изведувачи на пејачки дела, а не не канат како пријатели на семејството“ – напиша Лукас.

Останати вести од Радио Милева