Љубов и Секс

„77“ е новата „69“: Секс поза која директно ја стимулира Г-точката

„77“ е новата „69“: Секс поза која директно ја стимулира Г-точката

Поза 77 го добила името по тоа што телата на партнерите се соединуваат во текот на сексуалниот однос, но не грижете се…

Не треба да имате акробатски вештини за да може да уживате во оваа жешка поза.

Старата општопозната поза 69 е сериозна конкуренција. Без грижа, за таа положба не мора да бидете жена од гума или акробат.

Директно ја стимулира Г-точката

Слична е со секс позата лажица, односно го добила името по тоа како телата на партнерите се спојуваат во текот на сексуалниот однос.

За да ја изведете, потребно е да легнете на колкот, а партнерот да биде зад вас така што ќе гледате во ист правец.

Потоа, префрлете ја ногата на која не лежите околу ногата на мажот. Кога тој ќе почне да пенетрира, исправувајте ја ногата во истиот ритам во кој тој тоа го прави.

Тука следува најинтересниот дел – еднаш кога ќе продре во вас, треба да останете „залепени“, но и двајцата да се свиткате во половината така што од трупот нагоре ќе формирате облик В и ќе ги свиткате нозете под агол од 45 степени.

Звучи комплицирано, но во пракса е целосно едноставно.

Во таа положба ја стимулирате Г-точката, едноставно пробајте ја позата и уверете се сами.

извор: точка.мк