Љубов и Секс

6 знаци кои покажуваат дека тој сепак не е вистинскиот

6 знаци кои покажуваат дека тој сепак не е вистинскиот

Понекогаш работите едноставно не се вклопуваат…

Ако сте во врска во која го имате горенаведениот однос, напуштете ја што е можно побрзо, а ова се работите на кои треба да обрнете внимание:

Тој постојано ве критикува

Вистински маж ќе ве прифати со сите ваши маани и доблести и нема да се обидува да ве смени. Тој ќе се обиде да ви набие комплекси, бидејќи е сигурен дека вашата самодоверба е мала и дека никогаш нема да го оставите.

Бара од вас да го жртвувате своето слободно време

Паровите во здрави врски знаат колку е важно да имаат време за себе и во никој случај не се обидуваат да ги „минираат“ ваквите моменти. Човек што бара да ги занемарите пријателите, семејството, интересите и хобијата заради него, не е она што ви треба бидејќи тоа е исто така еден од начините на кој тој ви покажува дека не ве почитува.

Ве изневерува

Дури и ако се случи такво нешто, а тој не може да гарантира дека нема, возрасен човек искрено ќе ви признае и ќе преземе одговорност за своите постапки. Петар Пан ќе помисли дека таквото однесување е фраерски и тој нема да се чувствува виновен за тоа, можеби само малку на почетокот.

Бега од проблемите

Кога бевме тинејџери, се заклучувавме во својата соба на првиот знак на проблемот. Сега, кога сме возрасни, знаеме дека тоа нема да ги реши проблемите, и така се однесуваме.

Да се ​​покаже емоција е слабост?

Да се ​​биде граер не значи да се биде воздржан и ладен. Вистински маж знае како да ги покаже своите чувства и знае како тоа не го прави помалку мажествен. Покрај тоа, ваквото однесување е многу важно за градење на здрава и квалитетна врска.

Тој ве игнорира

Работа, пријатели, хоби… Понекогаш нема да имаат време за сѐ или за вас, но тоа во никој случај не значи дека ќе ве занемарат и ќе направат да се чувствувате како да не сте важни. Ако има, вие имате работа со незрела индивидуа, непогрешливо.

извор: попара.мк