Љубов и Секс

5 знаци дека веќе не сте му привлечни на вашиот партнер

5 знаци дека веќе не сте му привлечни на вашиот партнер

Можеби имало моменти кога сте чувствувале дека вашиот партнер повеќе не е заинтересиран за вас.

Работи како редовни несогласувања, игнорирање, не обрнувајќи внимание на она што го зборувате, па дури и груби и злобни зборови упатени кон вас се само некои од знаците дека вашиот партнер нема интерес за вас.

Има многу други ситуации кои би можеле да ве наведат да верувате дека вашиот партнер повеќе не се грижи за вас. Невниманието на вашиот партнер може да доведе до стрес, анксиозност, депресија и агитација. Тоа може да доведе и до крај на врската, најверојатно со непријателски односи.

Обрнете внимание на овие пет работи, кои може да укажуваат на тоа дека вашиот партнер почнал да губи интерес за вас.

1. Недостаток на романса

Недостатокот на романса е знак дека вашиот партнер повеќе не е заинтересиран, а тоа може многу да ве повреди. Во минатото, запознавањето беше поврзано со романса и возбуда. Доколку партнерот повеќе не ви зборува со нежни зборови и ве нарекува со прекари, постои проблем со неговите чувства кон вас.

2. Избегнување

Има очигледни знаци дека вашиот партнер ја губи желбата да биде со вас, или ве избегнува или поминува време сам наместо да покаже желба да ве види.

Ова исто така важи и кога вашиот партнер јасно кажува дека го спречувате да поминува време во теретана, на работа или во постојано дружење со пријателите.

3. Избегнување на планови

Избегнувањето на состанокот што сте го закажале претходната вечер, една недела или дури еден месец пред тоа, дури и избегнувањето на самото планирање, може да укаже на тоа дека тој сака да избегне да поминува време со вас.

Иако можеби не е секогаш очигледно, тоа може да укаже дека вашиот партнер повеќе не е подготвен да биде во врска со вас.

4. Недостаток на почит

Недостигот на почит е еден од знаците дека вашата врска со партнерот се претвора во токсична врска. Партнерот кој не ве почитува, исто така, нема да го цени вашето мислење, што може да го отежне преиспитувањето на неговите одлуки. Ова може да биде знак дека е време да продолжите понатаму.

5. Избегнување на интимност

За здрава и среќна врска, важно е да имате романтични гестови на наклонетост и физичка приврзаност. Ова вклучува бакнување, гушкање и гушкање. Ако вашиот партнер не се вклучи во овие активности или ако се повлече од случајниот допир, тоа само потврдува дека вашата врска е во неволја.

извор: попара.мк