Љубов и Секс

5 прашања кои би требало да си ги поставите пред првиот состанок: Тие се клучот за идната врска

5 прашања кои би требало да си ги поставите пред првиот состанок: Тие се клучот за идната врска

Размислете внимателно за иднината што можеби ќе ја имате или немате со таа личност.

Сигурно некогаш ви се случило да сретнете личност која ви се допаднала на прв поглед. Сте почнале да се допишувате, го сте го договориле првиот состанок, но не сте сигурни дали навистина треба да одите на него.

Ви се допаѓа, тоа е јасно, но некои други работи што не сте ги решиле сами со себе, ви вршат притисок.

Пред да започнете романса, треба да решите неколку сомнежи и внимателно да размислите за иднината што можеби ќе ја имате или не со таа личност.

Дали сум искрен за она што го сакам?

Луѓето се плашат кога ќе се постави ова прашање, но тоа е многу важно. Ако се испостави дека по неколку месеци или години сфатите дека личноста со која сте во врска не го сака истото како вие, ќе сфатите дека за тоа требало да размислите многу порано.

Треба да имате барем фиктивна листа на работи што ги сакате во врската и животот, но имајте на ум дека таа листа е подложна на промени.

Каква личност барам?

Повеќето луѓе сакаат љубов, но не знаат што навистина бараат од партнерот. Треба да размислите какви доблести треба да има партнерот, кои вредности треба да ги негува и дури на крајот да ставите физички изглед.

Ако личноста со која се допишувате одговара на вашите очекувања, тогаш треба да ѝ дадете шанса.

Дали ми недостасува нешто што се обидувам да го најдам во врската?

Ова прашање е многу важно, бидејќи можеби не ни знаете дека навистина ви недостига некој друг. Можеби вашите најдобри пријатели се иселиле, сте ја смениле работата, а со тоа и околината и едноставно не знаете што да правите со себе.

И тогаш се појави личност која ви е интересна, но сепак не го чувствувате „тоа“. Не се присилувајте, размислете и обидете се да ги најдете во себе одговорите кои можат да ви го променат животот.

Дали сум подготвен да го променам мојот животен стил?

Сериозната врска бара прилагодување, сериозна организација, прераспределба на приоритетите и промена на животниот стил. Ако не сте спремни да го споделите вашето време, простор, рамо за плачење, тогаш најправедно е да си го признаете прво на себе, а потоа на личноста со која сте во контакт.

Дали имам доволно време?

Можеби сте личност која е многу посветена на својата кариера, факултет, пријатели, хоби… Што и да е, очигледно е дека имате малку време за себе. Дали сте подготвени да го посветите тоа „малку“ на некој друг?

Веројатно на почетокот би се обиделе да балансирате помеѓу врска, работа, учење, семејство, но неизбежно е еден ден да ја изгубите рамнотежата. Бидете искрени со себе и поставете јасни приоритети во животот.

извор: попара.мк