Љубов и Секс
сепак ќе се испотите

5 најдобри секс пози за деновите кога надвор е пеколно топло

5 најдобри секс пози за деновите кога надвор е пеколно топло

Кои се најдобрите секс пози за деновите кога надвор е премногу топло? Како да успеете да уживате во интимните мигови, иако надвор температурите се над 30-тиот степен?

Некои секс пози се одлични и за деновите кога температурите се премногу високи затоа што во нив има минимален допир меѓу телата на партнерите.

Кои се петте секс пози што се идеални за деновите кога надвор е пеколно топло?
Перек
Во оваа секс поза, партнерката само лежи, а допирот меѓу телата е минимален.

Потребно е партнерката да легне на страна, а партнерот седнува врз едната нога на партнерката и пенетрира во неа.

Кучешка поза

Се смета дека оваа секс поза е идеална затоа што најбрзо ги води до оргазам кај мажите, па идеална е за топлите денови кога не сте во можност да си дозволите интимниот чин да трае премногу долго.

Секс на нозе

Идеална секс поза за под туш, но ако не сакате секс во вода, тогаш може да ја изведете пред отворен фрижидер, под клима уред или пред вентилатор.

Партнерката се наведнува со половината надолу и ги става рацете на колениците, или на ѕид, а партнерот пенетрира одзади и се држи за нејзините колкови.

Седечка количка

Има минимални точки на допири меѓу телата на партнерите, па затоа нема да мора да се препотувате за време на интимниот чин.

Партнерот седнува на работ од креветот, додека партнерката со рацете се држи за подот. Партнерот пенетрира во неа одзади.

Школка

Наменета за оние што сакаат малку поакробатски секс и е одлична ако ја оставите за крај.

Почнувате со мисионерска поза, а потоа партнерката ги крева нозете до главата.