Љубов и Секс

4 знаци дека мажот е вистински џентлмен: Момците со вакви манири се секогаш посакувани!

4 знаци дека мажот е вистински џентлмен: Момците со вакви манири се секогаш посакувани!

Емоционалните врски не се секогаш совршени, а една од најважните работи е однесувањето на партнерот. Како ќе изгледаат некои работи во иднина и дали мажот со кој излегувате треба да биде вашиот последен избор, можете да заклучите врз основа на неговото однесување, но и неговите манири.

Многу луѓе мислат дека џентлмените се изумрен вид, но тоа не е така.

Ова се показатели за однесувањето на мажот кои се доказ дека тој е вистински џентлмен:

1. Ја подава раката и ве гледа во очи додека се запознава

Обрнете внимание, кога ќе сретнете однесување на маж кој,, можеби на прв поглед, ви се допаѓа. Доколку тој прв ви ја подаде раката, пријатно стегнете ја и ако со насмевка ќе ве погледне длабоко во очи, знајте дека имате работа со воспитан маж.

2. Ви дозволува да ја завршите реченицата

Вистинските господа не го наметнуваат своето мислење и ги почитуваат жените со кои разговараат со тоа што никогаш не им се мешаат и не ги наметнуваат нивните ставови. Ако сакате да знаете дали вашиот соговорник ве почитува, погледнете како се однесува додека зборува и дали ве слуша.

3. Ненаметливо флертува

Никој не сака наметливи луѓе, особено мажи. Ако почнал да се додворува, а веќе не ви се допаѓа неговиот пристап, не трошете повеќе време на него. Од друга страна, ако ви дава љубезни комплименти, слободно опуштете се, прифатете ги и возвратете.

4. На првиот состанок, тој инсистира да плати за пијалоците

Ако мажот инсистира да ја плати сметката на првиот состанок, дозволете му. Доколку постои намера да продолжите да се гледате, а сакате да учествувате на сметката, согласете се да плаќате наизменично или дел од неа. Тоа што инсистира да ја плати сметката на првиот состанок не е комплекс, туку само одраз на убаво воспитување и почитување на жената, односно гледање на неа како дама.

извор: попара.мк