Љубов и Секс

4 работи кои мажот ги прави кога навистина се грижи за врската

4 работи кои мажот ги прави кога навистина се грижи за врската

Луѓето ги покажуваат своите чувства, емоции, мисли и стравови на различни начини. Во денешниот свет, кога сè се случува и се менува премногу брзо, се обидуваме да ја најдеме таа личност која најдобро ќе не разбере.

Некои мажи се срамежливи кога е во прашање изјавата за љубов, а некои едноставно мислат дека љубовта подобро се покажува со дела.

Меѓутоа, проблемот е што многу жени ги занемаруваат малите гестови кои кријат многу повеќе љубов од едно „те сакам“.

Затоа, дами, обрнете внимание, бидејќи ако вашиот маж го прави ова, тоа значи дека навистина се грижи за вас.

1. Го интересира вашето мислење

Кога мажот се грижи за жена, неговото мислење му е многу важно и памти се што таа ќе му каже. Всушност, тоа е добар начин да се направи разлика помеѓу заљубувањето и љубовта, бидејќи кога станува збор за љубовта, момците се сеќаваат и на најмалите детали за да знаат во што ужива нивниот партнер.

2. Обезбедува поддршка

Човекот кој ве сака никогаш нема да ве гледа како на конкурент или со презир. Кога навистина се грижи, ќе се гордее со секој успех што ќе го постигнете.

Важно е да имате на ум дека тој можеби нема целосно да ве разбере ниту вас, ниту чекорите што сте ги направиле, но ако тоа ви е важно – ќе ве поддржи.

3. Ве запознава со сите

Се разбира, мислиме на неговите пријатели и семејството. Тоа е знак дека не сте „минлива комбинација“, туку девојка за која навистина се грижи и со која се гледа себеси во иднина.

4. Ја покажува својата ранлива страна

Добар дел од машката популација нема само да открие што ги мачи, што ги прави несигурни или ранливи. Ако вашиот партнер сака да ги сподели своите лоши моменти со вас, тоа е добар знак.

Мажите најчесто се стереотипи дека се посилниот пол, дека не плачат и не покажуваат емоции. Ако мажот што ќе го изберете нема проблем да зборува за своите стравови и за се што му пречи, не заборавајте да му значите многу.

извор:попара.мк